Michel van SchaijkMichel van Schaijk

Michel is Pranic Healer en Pranic Healing Organisator

 

Michel is geboren en getogen Utrechtenaar, maar verhuisde op 15 jarige leeftijd met zijn ouders naar Alkmaar. Hij werd op jonge leeftijd al ingewijd in spiritueel denken en doen. Michel maakte kennis met onder meer filosofie en transcendente meditatie, uiteindelijk de basis voor zijn toetreding tot het gilde van Pranic healers. Zijn 90-er jaren stonden in het teken van Martial arts, waarin hij uiteindelijk doceerde en examineerde. Als helende tegenhanger van deze verdedigende Oosterse kunsten stelde hij de opleidingen voetreflexologie en aromatherapie, waarmee hij zich sinds 1996 actief bezig houdt.

 

In 2004 nam Michel een installatiebedrijf over en ontwikkelde daaruit een Kenniscentrum dat zich specifiek bezighoudt met duurzame technieken en zorggerelateerde en ergonomische adviezen. Zoals vele entrepreneurs kon het daar niet bij blijven en kwam er dit jaar ‘Pranergy’ bij. In dit concept verbindt hij Pranic healing, meditatie en voetreflextherapie met weerbaarheidstraining, zowel individueel voor particulieren en werknemers als voor werkgevers die hun personeel meer willen bieden dan een werkplek. Deze combinatie blijkt veelal een effectieve mix om aandoeningen, stress, ziektes, verslavingen, maar ook angsten en fobieën bij de kern aan te pakken. Geen zweverigheden dus, maar gewoon prettig met elkaar aan de slag….!

 

Michel is een no-nonsense healer, die je graag op je gemak stelt en goed luistert naar het verhaal achter een aandoening of ziekte. Hoewel zijn visie altijd resultaatgericht is, heeft hij ook oog voor de details die tussen wit en zwart aanwezig zijn.

 

In 2015 heeft hij zowel de Basic- Advanced en Pranic Psychotherapy courses met goed gevolg afgelegd. Nog ditzelfde jaar gaat hij zich ook nog toeleggen op Crystal healing en Arhatic yoga. Niet omdat het moet, maar vooral omdat het zo leuk en leerzaam is!

 

Inmiddels heeft hij velen kunnen helpen en met de komst van Pranergy gaat zijn samenwerking met Zoë Anne Nijsten en de rest van het team nog veel meer goed werk verrichten.

 

Michel van Schaijk | www.pranergy.nl | info@pranergy.nl | (06) 29 22 62 38