dreamstime_m_19600890_Fotor2
Basis Principes

 

Pranic Healing kent twee principes: het principe van zelfherstel en het principe van levensenergie. Deze principes worden zelden opgemerkt of onthouden door de meeste mensen. Het is door deze twee basisprincipes dat snelle of soms zelfs wonderbaarlijke heling plaatsvindt.

 

Het principe van zelfherstel


 

Het lichaam is over het algemeen goed in staat zichzelf tot op zekere hoogte te genezen. Als iemand een (brand)wond heeft zal het lichaam zichzelf herstellen en is iemand binnen enkele dagen tot enkele weken genezen. Met andere woorden: ook al doe je er niets aan, het lichaam zal zich herstellen. Als iemand kou vat, dan zal het lichaam zonder gebruik van medicijnen binnen hooguit enkele weken herstellen.

 

Het principe van levensenergie


 

Om in leven te blijven heeft het lichaam prana (levensenergie) nodig. Het healingsproces kan versneld worden door de hoeveelheid prana in het aangedane gebied of het hele lichaam te verhogen. In de chemie wordt elektriciteit (elektrische energie) soms gebruikt als katalysator om de snelheid van een chemische reactie te verhogen. Ook licht kan een chemische reactie beïnvloeden, dit is de basis van de fotografie. In elektrolyse wordt elektriciteit gebruikt om chemische reacties te ontketenen of als katalysator bij chemische reacties gebruikt. In Pranic Healing wordt prana gebruikt als katalysator om het lichaam sneller te laten herstellen. Deze biochemische reacties zijn betrokken bij het natuurlijke herstelproces van het lichaam. Als prana wordt geprojecteerd op het aangedane gebied van het lichaam zal de snelheid waarmee het lichaam herstelt toenemen.

 


Wat ook wel een wonderbaarlijke genezing wordt genoemd is dus niets anders dan het verhogen van het zelfherstellende vermogen van het lichaam.
Er is niets bovennatuurlijks of paranormaal aan Pranic Healing.

 

Het systeem is simpelweg gebaseerd op natuurlijke principes waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn.

 

“Dat de wetenschap niet in staat is prana waar te nemen of te meten, betekent niet dat prana niet bestaat of dat het geen invloed heeft op de gezondheid en welzijn van het menselijk lichaam. Duizenden jaren geleden was niemand zich bewust van het bestaan van elektriciteit, de eigenschappen en mogelijke toepassingen daarvan, maar dat wil niet zeggen dat elektriciteit niet bestaat.

 

Iemand’s onwetendheid beïnvloedt niet de realiteit, maar de perceptie van de realiteit, wat resulteert in verkeerde waarnemingen en misvattingen over wat wel en niet is en over wat wel en niet kan.”
– Master Choa Kok Sui

 

Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Pranic Healing?

 

Ja er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Pranic Healing.

 

Master Choa Kok Sui werkte samen met artsen en psychologen.
Het systeem is grondig onderzocht en wordt continue geoptimaliseerd middels het
Institute of Inner studies.

 

Een overzicht van bestaande onderzoeken is hier te vinden

 

Een studie van Prof. Joie Jones: