” Convert your opponent into a friend and you will have nothing to fight about. “
– Mcks
Twee Harten Meditatie

 

De Twee Harten Meditatie is ontwikkelt door Master Choa Kok Sui als onderdeel van Pranic Healing. Deze meditatie geeft je diepere rust en inzicht en leert je energie waar je te nemen en op een positieve manier te gebruiken. Tijdens de meditatie activeren twee belangrijke chakra’s of energiecentra; het hart- en kruincentrum, ook wel twee harten of twinhearts genoemd. De energie die vrijkomt tijdens de meditatie ondersteunt een gevoel van liefde voor onszelf en onvoorwaardelijke liefde voor alles wat groter is is dan onszelf. We delen de energie met de aarde, waardoor je de goede energie die je geeft in vele malen terug ontvangt.

 

De positieve energie die vrijkomt tijdens de meditatie spoelt zorgen en onrust van de dag als een douche van je af en zorgt voor verdiepende rust en balans. Of je de energie direct voelt of ziet is niet belangrijk. Gewoon lekker ontspannen is een prima begin. Net als je dagelijkse douche voor je fysieke lichaam kan je deze meditatie gebruiken als een dagelijkse douche voor je energielichaam waardoor stress, somberheid en negativiteit steeds minder grip op je krijgen en je een positieve invloed krijgt op je omgeving.

 

Onze 10 weekse Meditatie Training gaat weer van start op VRIJDAG 9 SEPTEMBER OM 14:00 UUR in De Berkeley in Bergen

(Nabij Alkmaar).

 

Een zorgvuldige opbouw, regelmaat en meditatie in een groep makende meditatie vele malen krachtiger en effectiever.

In onze training komen vele aspecten van de meditatie aan bod; het voelen van energie, de relatie tussen het hart n kruin, het effect van de mantra “om” en nog veel meer.

We bespreken aan de hand van de vaak gedeelde ervaringen en verschillende thema’s zoals de kracht van vergeving, de impact van bewust gebruik maken van energie.

Regelmaat bouwt de energie op zorgt voor mooie resultaten en een langdurig positief effect. Geen meditatie en dus ook geen training is precies hetzelde. De essentie en gedeelde kennis wel.

 

Na de training heb je de meditatie je tot op zekere hoogte eigen gemaakt, verdieping komt met beoefening en herhaling van de training is een krachtige manier je ervaring te verreiken.

 

 

Voordelen van deze meditatie:

 

  • Meer energie en innerlijke kracht
  • Meer innerlijke rust, vrede, stilte en kalmte
  • Een betere relatie met jezelf en je omgeving

 

Meer uitleg krijg tijdens de introductie en ervaar je door het zelf te doen!
De wekelijkse trainingingen verdiepen je begrip van de meditatie is ook op CD beschikbaar.

Hieronder een greep uit enkele ervaringen n.a.v. de training en de verschillende mogelijke ervaringen tijdens het mediteren:

 

“Ik kwam op de meditatie lessen door de actie van Groupon. Ik wou het eens proberen, gewoon open staan voor iets nieuws en kijken wat het mij kon brengen..
Binnen enkele minuten bij de eerste bijeenkomst voelde ik mij al op mijn gemak. Bijzonder is dat Zoë en alle mensen die meedoen een sfeer creëren die als thuis voelt. Dit maakte dat ik direct al gevoel van rust had en van “er mogen zijn”. Het fijne is dat mediteren voor iedereen anders werkt. Er is niet één manier en niks is fout. Ik heb zelf bijvoorbeeld nog nooit echt iets gezien, zoals sommige deelnemers dat wel hebben. Ik ervaar tijdens het mediteren wat ik ook zoek: rust, liefde, ontspanning en acceptatie. Het is echt even lekker alles loslaten. Dat voelt zo goed! Je kan na het mediteren je ervaringen met elkaar delen en dit is ook heel leuk. Zoë geeft ook goed uitleg waardoor je tijdens het mediteren bepaalde dingen ervaart zoals zwaar of licht voelen, kou of warmte door je lijf voelen etc.
Ik merk echt met de week dat het gevoel wat ik daar ervaar, ook sneller op te roepen is tijdens mijn gewone dagelijkse leven (in alle drukte soms)! Ik gun het iedereen om dit eens te mogen ervaren. Zelfs als je net als ik wat cynisch bent in het begin.. gewoon doen!”

*****

“De Twee Harten Meditatie heeft mijn leven enorm veranderd. Ik ben veel rustiger en liefdevoller geworden naar mezelf en anderen. Ik wist wel dat energie bestond maar had nog nooit geleerd hoe het precies werkt! De lessen geven me rust en plezier, iedere keer opnieuw weer. Geen ervaring is hetzelfde. De tien weekse training is een mooi begin maar door vol te houden werden de ervaringen nog veel mooier. Sommige meditaties zijn mooier of uitdagender dan andere maar ik heb geleerd hier rustiger naar te kijken en minder te oordelen. Ik vind het prettig dat iedereen ervaringen deelt en dat alle ervaringen “goed” zijn. Zo leren we van elkaar. Het samen mediteren is echt veel makkelijker dan alleen maar ik mediteer inmiddels thuis ook heel regelmatig.”

*****

” Gevoel alsof ik heel diep wegzakte en dan weer even terug kwam. Dit ging meerdere keren zo achter elkaar. ”

 

” Wil in de meditatie graag nog een verdiepingsslag/stap maken. Ga deze week oefenen.”

 

” Steeds sneller in een trance-achtige staat, als een soort verlangen. Bij “Om” leek het of het felle zonlicht ineens te verduisteren om plaats te maken voor dat steeds sterker wordende blauwpaarse licht. Na de mditatie kwam ineens weer de zon tevoorschijn.”

 

” Ik zat er lekker in. Ik had het gevoel wel al wat meer te kunnen loslaten. Geen verdere rare sensaties.”

 

” Ik had met het zegenen van de aare en de mensen erop een heel mooi beeld van onze groep zoals we er op zitten..

Ook de sterren kon ik bij iedereen van de groep “zien”. Voor mijn gevoel “heel breed” gemediteerd, groots bewust zijn. Heerlijk! ”

 

“Schoongemaakt, opgeruimd gevoel. Vertrouwd gevoel.”

 

”  Vredig gevoel, kwamen tranen (maar was niet verdrietig of emotioneel, heel kalm), mooie helder licht, kwam ook heel mooi naar binnen door mijn kruin, rustig in hoofd en lijf, gaperig, lichamelijk goed.”

 

” Voel me fijn, hoewel ik niet het idee heb dat ik verder kom. Wel volledig tot rust gekomen en dat is zoals ik al zei, heel lekker.”

 

” Geen ster gezien, wel goudgele bladen op mijn hoofd en verlicht.

Eventjes los gekomen. Heel vredig. Geen pijn in mijn linkerbil meer na de oefeningen.”

 

” Weer emotioneel bij de blijde gebeurtenissen, weer die ene traan. Al vrij snel veel licht. Bij begin oms gedachten die er tussendoor kwamen, later weer volledig kunnen overgeven. Lichaam ging toen vreemd, wollig aanvoelen. Moeite om terug te komen.”